Daniëlle Storms
Meesterwoning met eclectische gevel Woonkamer met restauratie van origineel pleisterwerk.

Renovatie herenhuis te Berchem

Deze vrij grote meesterwoning met gevel in eclectische stijl bevindt zich in de wijk Zurenborg te Berchem. Het pand werd volledig gerenoveerd en gedeeltelijk gerestaureerd.
Het huis, waarvan de bovenverdiepingen reeds lange tijd onbewoond waren, bevond zich in erbarmelijke staat. De gevel kreeg een geslaagde opknapbeurt. Daarbij werden de ramen vervangen en in hun oorspronkelijke staat hersteld. Typisch is het met smeedwerk bekroonde dakkapelletje boven de deur (een blikvanger, die zich in de dakconstructie herhaalt) en de halfverheven siermotieven boven de vensters van de gelijkvloerse verdieping.

In de eetkamer werd - net als in de rest van de woonst - het originele pleisterwerk van plafonds en kooflijsten volledig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe patine. De stijl Louis XV overheerst en om die consequent door te trekken werden de luchter en de schouw (na lang speurwerk gevonden in een oud kasteeltje) vervangen door exemplaren uit die periode. De stijlvolle schouw wordt bekroond met een grote spiegel, waarboven een prachtig bas-reliëf in stucwerk prijkt.

Volledige renovatie herenhuis te Antwerpen
Verbouwing bescheiden woning
Inrichting in Louis XV stijl