Daniëlle Storms
Gevel ziekenhuise Onthaalruimte hospitaal met marmerbekleding van vloeren, wanden en zuilen.

Renovatie inkomhal ziekenhuis te Hoboken

Volledige renovatie van de inkomhal van een ziekenhuis daterend uit de jaren ’70.
Simultaan met de renovatie van de inkomhal werd een bijkomende spoeddienst gebouwd welke aansluit op de inkomhal. De inkomhal werd afgesloten van de overige delen van het ziekenhuis en ontmanteld.

In het publieke gedeelte werden vloeren, wanden en kolommen bekleed met marmer met ingelegd patroon. Achter de balie in Afromosia en blauwe hardsteen werd een keramische tegel geplaatst.

Het administratief gedeelte werd herverdeeld waardoor één open bureauruimte ontstond welke volledig afsluitbaar is met twee schuifwanden. Het geheel blijft transparant door het gebruik van glazen wanden. De telefooncentrale met onthaal is centraal in de inkomhal geplaatst. Samen met de renovatie werd de inkomhal volledig aangepast aan de huidige normen qua brandveiligheid en elektrische installaties.

Al het meubilair is ontworpen en op maat gemaakt zodat de bergingskasten tot tegen het plafond konden voorzien worden wat een aanzienlijke plaatswinst opleverde. De bureaubladen in gezuurd glas dragen bij tot de transparantie van het geheel.

Onthaalbalie ziekenhuis in Afromosia en blauwe hardsteen.
Brandveiligheid en elektrische installatie volgens huidige normen.
Administratie in afgesloten maar transparant gedeelte.